Bloemen drogen na de uitvaart


Wat is er allemaal mogelijk met de ontvangen bloemen?


Vaak bij uitvaarten komen mensen met bloemen. De mensen denken dat het zo hoort of simpelweg om hun medeleven te tonen. Bloemen komen er in verschillende soorten en maten. Van een enkele roos tot een groot bloemstuk, van stijlvol tot niet helemaal jouw stijl. Tijdens de ceremonie ligt het er prachtig bij, maar wat doe je na de ceremonie met de bloemen?
De standaard vraag vanuit het crematorium is: bloemen op plateau of bloemen mee? Er blijven altijd grote hoeveelheden bloemen achter en ook crematoria weten eigenlijk niet wat ze ermee moeten doen. En dus ontstaat er een oceaan van bloemstukken ergens op de begraafplaats of op een plateau bij de entree.

Verschillende mooie ideeën


Vanuit mijn creatieve kant wil ik je een paar mooie ideeën geven zodat jouw rouwbloemen een langdurigere bestemming krijgen.
In mijn zoektocht naar diverse opties. Stuitte ik op een prachtig adresje: Field of Hope. Daniëlle en Hariatie maken ontzettend mooie objecten van gedroogde bloemen. Denk bijvoorbeeld aan het vereeuwigen van de bloemen tot schilderij of in een afgesloten vaasje en tube. Dit kan je weer een mooi plekje in huis geven.

Droogboeketjes


Bloemen drogen na de uitvaart. Droogboeketjes zijn weer helemaal van deze tijd. Het is weer helemaal hip en happening om nu slow dried flowers in je huis te hebben.
Het proces kost wat tijd en werk, maar je kunt er als afscheidsritueel al je liefde in kwijt. Je kan er allemaal mooie dingen van maken. Van een simpel boeket tot een prachtige bloemenkrans.
Het lijkt een soort ongeschreven regel dat bloemen niet mee naar huis mogen worden genomen. Vreemd eigenlijk als je erover nadenkt. Mensen geven dit om hun medeleven te tonen en hebben er vaak een kapitaal aan uitgegeven. Natuurlijk mag je de bloemen mee naar huis nemen! Thuis kan je de bloemen in een vaas op een mooi plekje neerzetten zodat je er nog van kan genieten.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213
Uitvaart aanvragen