Afscheid en Corona


Het is een ontzettende uitdaging om in deze tijd een mooi en waardig afscheid te organiseren.


Hoeveel mensen mogen bij een uitvaart aanwezig zijn? Dat verschilt per keer. Een livestream uitvaart kan een passende oplossing zijn.
Jullie zijn nu noodgedwongen om het afscheid klein te houden en selectief te zijn met wie jullie je in deze tijd omringt. Een afscheid organiseren in tijden van Corona is lastig en vraagt nog meer aandacht, maar het is zeker niet onmogelijk. Ik ben er om jullie verder op weg te helpen.

RTL4: 5 Uur Live


In deze bijzondere tijden van Corona ziet een uitvaart er anders uit.
In het programma 5 Uur Live heb ik geprobeerd aan te geven hoe er nu afscheid wordt en kan worden genomen van onze dierbare in tijden van Corona. Door de 1,5 meter samenleving kunnen we niet meer een arm om elkaar heen slaan. We zullen nu dus opzoek moeten gaan naar andere mogelijkheden.
Als woorden te kort schieten en we elkaar ook niet meer mogen omhelzen... hoe kunnen we dan aangeven dat we meeleven met iemand?
Wij zullen met elkaar een weg moeten zoeken naar mogelijkheden die binnen de richtlijnen blijven van het RIVM. Ik weet zeker dat ons dat gaat lukken! Met een beetje begrip en creativiteit komen we samen een heel eind. Uiteindelijk zorgen we voor een afscheid dat zo dicht mogelijk bij jullie dierbare past.

Thuis afscheid nemen


Een afscheid kan ook in een intieme kring thuis prachtig zijn. Besteed extra aandacht aan een zo mooi mogelijk ingerichte ruimte gevuld met herinneringen.
Creëer bijvoorbeeld een altaartje met de mooiste foto's en objecten waar een liefde voor werd gekoesterd. Denk ook aan geuren, zoals wierook, geurkaarsen of oliën. Dit alles draagt bij aan de herinneringen voor later.

De tijd na Corona


Wanneer de maatregelen op een later moment versoepeld zullen worden, kan er natuurlijk altijd nog een passende herinneringsbijeenkomst georganiseerd worden met iedereen erbij.
Het uitwisselen van anekdotes of eigenzinnigheden van jullie dierbare kan de avond minder beladen maken en bijdragen aan een kostbare herinnering voor later.
Vraag bijvoorbeeld aan iedereen om hun aandenken mee te nemen en daar een verhaal over te vertellen. Bestel of kook het lievelingsgerecht van jullie dierbare. Het zijn de kleine dingen die ertoe doen en waar jullie later nog lang op terug zullen kijken. Hoewel de dierbare er niet meer is, zullen de herinneringen wellicht nog levendiger zijn.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213
Uitvaart aanvragen