Grafmonumenten


Neem alle tijd


Het organiseren van de begrafenis moet in hele korte tijd, maar het bepalen van het grafmonument heeft alle tijd. Weet: de inspiratie ga je ergens vinden.
Veel grafstenen en grafmonumenten zijn gemaakt van natuursteen. Het is prachtig, maar dit gesteente wordt onder slechte arbeidsomstandigheden weggehakt uit China of India, om slechts tijdelijk een graf te sieren. En wist je dat deze stenen na verwijdering van het graf worden vernietigd tot puin?

Planeet vriendelijke ideeën


Wees je bewust van de impact van de keuze voor een grafsteen. Wat gemijnd is, kan nooit meer terug in de aarde. In de milieubewustere wereld waar wij naar streven moeten we stil staan bij de next generation.
Wil je toch steen? Denk dan eens aan planeetvriendelijke ideeën.. Kies een tweedehands grafsteen. Het bestaat echt en het is milieuvriendelijker. De eerste gedachte is misschien ‘getsie’, maar er zijn genoeg steenhouwers die tweedehandse stenen omtoveren naar een prachtig ‘nieuw’ gedenkteken

Graftrommel


De graftrommel werd in Nederland gebruikt tussen 1850 tot 1950. De graftrommel beschermt de inhoud tegen de verschillende weersinvloeden.
De trommel kan gevuld worden met verschillende persoonlijke voorwerpen. Of jouw laatste liefdevolle woorden. Ouderwerts.. nee hoor, helemaal niet! Het is prachtig, vintage, uniek en helemaal te stijlen naar eigen idee.
In mijn zoektocht naar unieke ideetjes kwam ik bij het adresje Graftrommels in Barendrecht uit. Zij zijn specialisten. Bekijk gerust hun website via de link.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213
Uitvaart aanvragen