Uitvaartverzekeringen


Een uitvaart kan bekostigd worden door uitvaartverzekeringen.


Ik kan u bijstaan ongeacht waar u verzekerd bent. Het is belangrijk om te weten wat er allemaal gedekt is en nog belangrijker wat voor verzekering u heeft, maar dat zoek ik voor u uit.
Gek hè, de uitspraak "wat voor verzekering u heeft". U denkt waarschijnlijk "een uitvaartverzekering is toch gewoon een uitvaartverzekering". Helaas is niets minder waar. Daar wil ik u graag meer over vertellen zodat u meer inzicht krijgt. En daarna kan nagaan of u de juiste verzekering heeft die het beste bij u past.

Jullie willen geen kosten achteraf.


Een belangrijk weetje over verzekeringen voor een uitvaart zijn de diverse mogelijkheden en constructies. Ik zal voor nu mezelf beperken tot een kapitaal- en naturaverzekering.
Met andere woorden: een verzekering waarbij bij overlijden een bedrag wordt uitgekeerd. En daartegenover staat de verzekering die verschillende diensten en producten dekt in het vaste pakket. Beide verzekeringen zijn goede verzekeringen voor een uitvaart Echter is de invulling voor de persoonlijke wensen bij een naturaverzekering beperkt.
Zie het als een bruiloft… Alles is al gereserveerd en staat klaar. Het enige wat nog ontbreekt is de datum. Op de dag dat de keuzes definitief gemaakt moeten worden beseffen jullie dat jullie toch liever een andere locatie wensen.
Simpelweg omdat dit beter past bij jullie dierbare.

De gevolgen van een wijziging


Ook kiezen jullie voor een eigen graf zodat de partner of een ander familielid later bij jullie dierbare begraven kan worden. Een andere reden die ik vaak hoor is dat mensen het geen fijn idee vinden dat jullie dierbare bij vreemden in een graf ligt.
Een eigen graf zit niet in de verzekering. Hiervoor zal dus apart betaald voor moeten worden. Ook de wijziging van de locatie is niet verzekerd. Want in het pakket zit al een locatie opgenomen. Het gevolg is dan dat voor deze wijziging extra betaald moet worden.
Het is niet zo dat bij een naturaverzekering de waarde van een dienst/ product wordt uitgekeerd zodat jullie iets anders kunnen kiezen. Omdat alles al is vastgelegd is de premie ook aantrekkelijker. Het nadeel is alleen dat voor ieder afwijkende keuze of wens een factuur in rekening wordt gebracht. Dit leidt tot vervelende naheffingen en het gevoel dat jullie misleidt zijn. Dit kan voorkomen worden door op voorhand volledige geïnformeerd te zijn.

Bij een naturaverzekering gelden er beperkte mogelijkheden.


Waarom zeg ik beperkte mogelijkheden? Simpelweg omdat ik jullie niet op extra kosten wil jagen.
Uiteindelijk is dat de vervelende naheffing bij een naturaverzekering waar ik jullie op wil voorbereiden. Dat gezegd hebbende kom ik bij het volgende; willen jullie toch graag dat ik kom dan voel ik mij ontzettend vereerd en zal ik mijn steentje bijdragen aan een waardig afscheid zoals jullie dat het liefst zien. Het kan ook zijn dat jullie alleen bepaalde rituelen/ elementen willen. Denk bijvoorbeeld aan een rituele bewassing of aan muzikanten in de aula.
Voor alle uitvaartverzekeringen waarbij een bedrag wordt uitgekeerd, dus een kapitaalverzekering. Is het altijd mogelijk om mij te vragen als uitvaartbegeleider/ uitvaartplanner ongeacht waar u verzekerd bent.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213
Uitvaart aanvragen