Verzorging


Iedere overledene krijgt de laatste zorg. Dat kan heel summier zijn, maar ook uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan een rituele bewassing.


Er gaan veel indianenverhalen rond als het aankomt op de verzorging. Wil je hier echt goede informatie over, neem dan gerust contact op.
Jullie dierbare krijgt de zorg die nodig is om een zo mooi mogelijke opbaring te kunnen verwezenlijken. Het doel is dat jullie hem/haar herkennen en kunnen beamen dat jullie dierbare tijdens leven er ook zo uitzag.

Helpen verzorgen helpt bij de verwerking van het verlies


Het laten verzorgen en opbaren van jullie dierbare geeft jullie een beetje rust.
Natuurlijk mogen jullie als familie ook helpen. Hoe mooi is het dat je zelf ook hebt meegewerkt aan de verzorging. Dat kan zelfs helpen in het rouwproces.
Veel families nemen al afscheid in het ziekenhuis als er sprake is van een ziekbed. Deze laatste dagen blijven nog lang bij. Vaak is dit niet het mooiste beeld van jullie dierbare.
Met het geven van de laatste zorg wat met veel liefde, aandacht en respect wordt gedaan. Proberen verzorgers de familie gerust te stellen en een laatste eer te bewijzen aan de overledene.
Er wordt naar de familie geluisterd en tot in de kleinste details proberen de verzorgers gehoor te geven aan de wensen.

Als familie kan je maar één keer afscheid nemen.


Dit afscheid moet natuurlijk tot in de puntjes kloppen. Voorafgaand aan het afscheid hebben jullie veel nare ervaringen gehad.
Deze ervaringen moeten nu plaats gaan maken voor een aangenamer gevoel en een passende herinnering.
Na de verzorging moeten jullie denken ' Nu weten wij dat hij zijn rust heeft gevonden en wat ligt hij er vredig bij.'
Met deze gedachten komt er ook een rust over jullie heen en dat is precies waar ik voor wil zorgen. Jullie zijn in rouw en hebben deze rust nodig.

De opbaring is een belangrijke stap.


Een goede opbaring is ontzettend belangrijk. Dit helpt enorm in het rouwproces en mag absoluut niet onderschat worden.
Het verlies is groot, de opbaring helpt bij de verwerking.
Er wordt nog, daar waar nodig, make-up aangebracht. En de haren worden in model gebracht. Tot in detail wordt jullie dierbare verzorgd.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213
Uitvaart aanvragen