Wat kost een uitvaart?


Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 6.500 en 12.000 euro. Dit is een inschatting.


Jaarlijks vindt er een stijging plaats in de kosten van een uitvaart.
Maar er is goed nieuws! Jullie hebben de kosten namelijk zelf in de hand. En nog meer goed nieuws; een uitvaartverzekering dekt vaak alle of de meeste kosten van een uitvaart.
Het slechte nieuws is dat je best scherp en creatief moet zijn om de kosten in de hand te houden. En laten we heel eerlijk zijn. In de periode van rouw ben je nou eenmaal niet op je scherpst en de creatieve geest zal dan ook minder aanwezig zijn.

Geld


Laten wij eens over geld praten. Tsjah, een uitvaart kost nou eenmaal geld. En soms heel veel geld.
De kosten zijn volledig afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden. Dit kan dus meer, maar ook minder zijn. Over welke keuzes hebben we het dan? Ik zal een kleine lijst aan keuzes opsommen die invloed hebben op het volledige kostenplaatje.
Denk maar eens aan: het aantal mensen, de catering, de kist, baar of wade, bloemen, opbaren thuis of op locatie, de rituelen, wel of geen dragers, live muziek, gezang of liever een nummer afspelen.
En uiteraard de belangrijkste keuze en kostenpost… de eindbestemming begraven of cremeren. Cremeren is vaak goedkoper dan begraven.

Waarom is begraven duurder?


Dat komt door de grafrechten en het grafonderhoud wat betaald moet worden.

Daarnaast zijn er nog de kosten voor een gedenkteken of grafmonument. In de volksmond beter bekend als een grafsteen. Deze kosten zorgen ervoor dat begraven vaak duurder is dan cremeren.

Mijn kosten


Voor een complete begeleiding reken ik een vast tarief. Daarvoor sta ik tot jullie beschikking. Daarboven komen dan de overige kosten. Ook voor de kleinere portemonnee ben ik beschikbaar. Denk aan een persoonlijk afscheid voor een klein budget. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213
Uitvaart aanvragen