Crematie Almere


Alles dat u moet weten over een crematie in Almere


In de stilte van Almere, waar het water zachtjes fluistert tegen de oevers, ontvouwt zich het verhaal van afscheid nemen. Soms komt het overlijden onverwacht, als een donderslag bij heldere hemel. Een golf van emoties overspoelt u, een mengeling van verlies, liefde, verdriet en de angst voor het regelwerk dat volgt.
In deze donkere dagen lijken de draden van het leven in de knoop te raken, maar juist dan is het proces van rouwen zo essentieel. Laat de last van het regelen los en vertrouw op mijn jarenlange ervaring. Laat mij uw zorgen wegnemen, zodat u de tijd heeft om de werkelijkheid te omarmen. Want rouwen, dat is liefde die tijdelijk verdwaalt is. En een weg moet vinden naar een nieuwe vorm van liefhebben en koesteren.

Twee begraafplaatsen en twee crematoria


In Almere, met haar grenzen die kussen met het water, vinden we twee begraafplaatsen en twee crematoria. Voor deze stad, zo innig verbonden met haar omringende wateren, lijkt dit voldoende. Maar toch zie ik vaak dat mensen voor een afscheidsceremonie uitwijken naar Amsterdam, waar de wortels van vele ouderen diep verankerd liggen.
Wees gerust, u bent niet verplicht om uw laatste eerbetoon in Almere te laten plaatsvinden. Tijdens ons gesprek, in het schijnsel van uw herinneringen, bent u vrij om uw gevoelens en wensen te delen. Rashida Alberts zal met haar expertise en vakmanschap erop toezien dat uw wensen niet slechts worden gehoord, maar ook vervuld.

Begraven of cremeren


Almere, opgedeeld in vijf delen, herbergt in drie ervan een plaats van afscheid en rust. Net zoals in Amsterdam en Lelystad zien we hier ook een verschuiving in voorkeur tussen begraven en cremeren.
Steeds minder graven worden gedolven, terwijl de keuze voor crematie steeds vaker het laatste hoofdstuk van onze aardse reis vormt. Hieronder volgt een overzicht van de serene rustplaatsen in Almere.

Begraafplaatsen in Almere


Begraafplaats Almere Haven
Oosterdreef 15, 1357 DK Almere Haven
Crematorium en Begraafplaatsen Almere
Kruidenweg 3, 1312 SR Almere Stad

Crematoria in Almere


Cremaere
Damsluisweg 29, 1332 EA Almere Buiten
Crematorium en Begraafplaatsen Almere
Kruidenweg 3, 1312 SR Almere Stad

Begraafplaats Almere Haven


In het hart van Almere Haven bevindt zich een klein uitvaartcentrum. Hier, onder een intieme koepel van liefdevolle herinneringen, is er plaats voor maximaal 50 zielen om samen te komen.
Na de afscheidsplechtigheid openen de deuren van de aula zich naar de wereld buiten, waar iedereen de keuze heeft om het pad naar de begraafplaats te betreden of de laatste reis te vervolgen naar het crematorium in Almere Stad. De warmte van het uitvaartcentrum omhelst u, maar het ontbreekt hier aan een vuuroven.

Crematorium en Begraafplaatsen Almere


In het hart van Almere Stad ligt de grootste plek van afscheid. Op de parkeerplaats, voordat u de lange laan betreedt, vindt u zelfs een klein bloemenstalletje dat prachtige boeketten siert. Terwijl u verder loopt over de lange laan, ziet u in de verte het crematorium met een fontein die het leven eert.
Binnen zal de ontvangstdame u met warmte begroeten en u desgewenst begeleiden naar de familiekamer. Hier heeft u de gelegenheid om nog even tot rust te komen en wordt u niet direct overstroomd met goedbedoelde condoleances. Maar als u liever te midden van dierbaren wilt blijven, is dat natuurlijk ook mogelijk. Vanuit de aula kijkt u uit op de vernieuwde tuin. Achter de kist van uw dierbare ontdekt u een vlinder en twee paden. Een licht en sereen pad, en een donkerder pad bezaaid met hindernissen. Deze twee paden symboliseren het leven zelf, met zijn prachtige momenten en pijnlijke beproevingen, zoals de dood en het omgaan met verlies.
Na de ceremonie bent u welkom in de warme koffiekamer of het levendige Grand Café. De koffiekamer straalt warmte uit, terwijl het Grand Café, zoals de naam al suggereert, een informele sfeer biedt. Een bar met krukken, statafels en luxe loungebanken wachten u op. Hier kunt u zelfs een complete dienst organiseren, een trend die de jongere generatie steeds meer omarmt. Zij hebben steeds meer de behoefte aan een informele en ongedwongen sfeer tijdens de uitvaart. Daar leent het café zich prima voor. Met zonnig weer opent het terras zich, waar de rokers onder ons, met een biertje of wijntje in de hand, een moment van bezinning vinden.
En na afloop mag u, als directe nabestaande, uw dierbare begeleiden naar zijn of haar allerlaatste rustplaats.

Cremaere Almere


Dit kleine crematorium in de polder is als een verborgen juweel. Te midden van het industrieterrein van Almere Buiten, stapt u binnen en vergeet u meteen de wereld buiten. In het ontvangstgebouw is er een intieme ruimte om afscheid te nemen, geschikt voor kleine informele bijeenkomsten van maximaal 15 zielen. Bij binnenkomst wordt u hartelijk verwelkomd door de gastvrouw of gastheer, die u een kopje troostende koffie of thee aanbiedt. Hier in Cremaere schuilt de kunst van gastvrijheid, die het verschil maakt ten opzichte van grotere ketens.
De crematieruimte bevindt zich in een ander gebouw, op steenworpafstand van het hoofdgebouw. Omringd door glas geniet deze ruimte van een prachtige lichtinval. Als u liever buiten wilt blijven, is dat ook mogelijk; alles binnen is goed zichtbaar van buitenaf. Zo bent u er toch nog bij, maar wordt u niet direct geconfronteerd met de hitte en de geluiden die ontstaan tijdens het ingang zetten van het proces.
Aan de achterzijde grenst de locatie aan het water. Als de emoties te overweldigend worden, kunt u rust vinden aan het kabbelende water, dat u troost biedt en u even terugbrengt naar uzelf.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213

Telefoon: 06 814 85 213
E-mail: info@dedageraad-uitvaartverzorging.nl
Uitvaart aanvragen