Crematie Laren


Alles dat u moet weten over een crematie in Laren


In de omgeving van Laren zijn er een aantal diverse mogelijkheden. Als u, als nabestaande opzoek bent naar een crematorium of begraafplaats. Zal u er heel snel achter komen dat er locaties zijn voor een intiem afscheid, maar ook ruimtes voor bijeenkomsten met meer dan 100 personen.

Natuurlijk graf bij Den & Rust


Er is zelfs bij Den & Rust de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurlijk graf. Natuurlijke graven kennen geen grafsteen met opschrift. De gebruikte materialen voor de uitvaart moeten afbreekbare materialen zijn.
Tijdens een natuurbegrafenis neem je afscheid in de natuur op de plek die bewust door u, of uw nabestaanden, is gekozen. Een eigen plek in de natuur is terug te vinden aan de hand van coördinaten.

Begraafplaatsen in de omgeving Laren


Begraafplaats en Crematorium Den & Rust
Frans Halslaan 27, 3723 EA Bilthoven
Begraafplaats Rusthof en Maranatha crematorium Amersfoort
Dodeweg 31, 3832 RE Leusden

Crematoria in de omgeving Laren


Crematorium Domstede
Roostwetering 8, 3543 AE Utrecht
Crematorium Den & Rust
Frans Halslaan 27, 3723 EA Bilthoven
Crematorium Laren
(Weg Over Anna's Hoeve 1, 1251 SW Laren
Crematorium Amersfoort, begraafplaats Rusthof en Maranatha
Dodeweg 31, 3832 RE Leusden

Liever een andere locatie


Heeft u een ander idee of een andere locatie in gedachten. Dan kan u dat uiteraard bespreekbaar maken. De bovengenoemde locaties zijn de bekendste in de omgeving, maar dat wil niet per direct zeggen dat, dat het beste bij u en uw dierbare aansluit.
Wij zijn bekend in de omgeving en willen samen met u ervoor zorgen dat deze droevige dag toch een klein zilveren randje krijgt. Wij hopen dat u, misschien niet op kort termijn, terug mag kijken op een betekenisvolle en mooie dag.

Crematorium Domstede


Deze grote locatie van Dela in Utrecht gelegen en biedt de mogelijkheid om een afscheidsplechtigheid te organiseren voor ruim 100 personen. Het crematorium kenmerkt zich door de ronde vormgeving. Zowel de koffiekamer als de aula zijn rond gevormd.
In tegenstelling van de meeste Dela locaties heeft de aula in Domstede banken i.p.v. stoelen. Na afloop worden de gasten begeleid naar de condoleanceruimte. Daar worden zij netjes ontvangen en voorzien van een bakje troost. U heeft na de uitvaartplechtigheid de mogelijkheid om nog even alleen te zijn met uw dierbare.
In afwachting van het personeel zullen we daarna doorgaan naar de ovenruimte. Deze ruimte grenst direct aan de aula. U mag hier nog een laatste afscheid nemen om vervolgens ook aan te sluiten bij uw gasten.

Crematorium Den & Rust


Den en Rust ligt op een prachtige natuurlocatie. De rouwstoet rijdt over het bospad wat voor een rustgevende rit zorgt. Bij aankomst wordt u buiten begroet door de geadopteerde zwarte kat. Dit kleine beestje weet altijd weer een glimlach te bezorgen op de gezichten van de meeste bezoekers. Daarna wordt u door de ontvangstdame begeleid naar de familiekamer. Alle genodigden wachten in de foyer.
Den en Rust heeft twee foyers. Het verschil zit hem in de grote. Mochten er meer mensen naar de plechtigheid komen dan vooraf berekend. Dan worden de deuren van de foyer geopend en het beeldscherm voor hen aangezet. Zo krijgen ook zij alles mee wat er in de aula gebeurd. Vanuit de aula kijkt u uit op een lang en rustig bospad. En als u dat wil, kan er zelf gebruik gemaakt worden van de loopkoets. U begeleid dan letterlijk uw dierbare, onder gehoor van zijn of haar lievelingsmuziek, over het bospad de aula in. Eenmaal in de aula zullen de uitvaartverzorger en de medewerker de glazen deuren achter u sluiten en kan het laatste eerbetoon beginnen.
Boven de kist met uw dierbare staat een engel afgebeeld in glas en lood. En alle spotlights worden letterlijk nog één keer op de overledene gericht.
Na de plechtigheid zijn alle gasten welkom in de foyer voor een informele nazit. En bij het verlaten van het crematorium, geeft ook de kat, die vaak op de mat van de uitgang ligt, nog even een laatste knikje.

Crematorium Laren


In Laren vinden we het prachtige en luxe crematorium Laren. In Laren kan er zowel informeel en klein afscheid worden genomen in de familieaula. Of in de grotere aula die zitplaats biedt voor ongeveer 80 personen. Zijn beneden alle zitplaatsen bezet dan kan u ook vanaf het balkon de uitvaartplechtigheid bijwonen. Vanaf de gastdame of heer tot aan de ovenmedewerkers is iedereen even vriendelijk en welwillend. U wordt in de ruime ontvangsthal altijd verwelkomd met een vriendelijke glimlach. Zodra de uitvaartverzorger alle puntjes op de i heeft gezet in de aula en de familie tevreden is, worden de overige genodigden uitgenodigd in de aula.
De enorme houten deuren gaan voor u open en u komt in een door licht overgoten aula terecht. In het midden van al dat ligt staat uw dierbare tussen de bloemen en de brandende kaarsen. In de verte kan u een hert of eekhoorn voorbij zien komen. Want ook dit mooie plekje grenst aan het bos. Dat zorgt altijd weer voor een fijne verassing vanuit de natuur.
Na afloop bent u welkom in de koffiekamer die in twee delen kan worden opgedeeld. Indien nodig wordt de schuifdeur geopend zodat de koffiekamer bijna tweekeer zo groot is. Maar bij minder aantal bezoekers blijft de deur dicht. Dit voorkomt dat u niet wordt opgeslokt een lege ruimte. En vergroot het gevoel van saamhorigheid.
Voor de rokers is er speciaal rekening gehouden met een kleine overkapping buiten. Die in de zonnige maanden zorgt voor schaduw en in de sobere maanden biedt dit weer een schuilplaats voor de regen.

Crematorium Amersfoort


Dit crematorium kent twee aula’s. De torenzaal en de lichtzaal. De torenzaal is voorzien van een toren vandaar ook de naam. Deze zaal beschikt over 50 zitplaatsen. In het midden van de zaal wordt uw dierbare neergezet. U zit dus letterlijk om uw dierbare heen. Dit is de laatste keer dat uw dierbare letterlijk centraal staat te midden van al zijn of haar geliefden.
De lichtzaal is een ronde zaal en beschikt over ongeveer 165 zitplaatsen en 185 staplaatsen. Deze zaal leent zich perfect voor livemuziek. De ledverlichting kan in diverse kleuren worden aangezet. De laatste tijd zie ik steeds meer dat mensen een themakleur kiezen voor de uitvaart. De verlichting kan hierop worden afgestemd.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213

Telefoon: 06 814 85 213
E-mail: info@dedageraad-uitvaartverzorging.nl
Uitvaart aanvragen