Crematie Amsterdam


Alles dat u moet weten over een crematie in Amsterdam


In de diepste hoeken van ons hart, waar emotie en herinnering samenkomen, staan we op een kruispunt van afscheid en eeuwige liefde. Uw dierbare is van ons heengegaan, en nu begint de zoektocht naar de juiste plek om te rusten in Amsterdam.
In deze bruisende stad, waar het leven nooit lijkt te stoppen, vindt u een overvloed aan mogelijkheden om een waardig afscheid te organiseren.

Cremeren of begraven


De keuze tussen begraven en cremeren is nooit eenvoudig. Het is een zware last om te dragen in een tijd van verdriet. Niemand verlangt naar het moment waarop deze beslissing genomen moet worden.
In Amsterdam zien we een verschuiving in de uitvaartwereld. Crematie, eens een minder gebruikelijke keuze, wordt steeds vaker omarmd. Begrijp me niet verkeerd, afscheid nemen blijft altijd pijnlijk, en deze keuze maakt het er niet gemakkelijker op.

Rashida Alberts staat voor u klaar


In Amsterdam bieden verschillende crematoria troost en een plek voor afscheid. Rashida Alberts, die deze reis al vaak heeft afgelegd, kent de mogelijkheden als geen ander.
Veel van deze locaties staan u toe om uw dierbare te begeleiden tot aan de laatste rustplaats, zelfs tot aan de ovenruimte. Hier wordt u met zorg begeleid, want dit is het laatste beeld dat u voor altijd zal bijblijven. De invoer van uw geliefde is een moment om diep over na te denken.
Om u te voorzien van alle benodigde informatie, hebben we niet alleen de crematoria in kaart gebracht, maar ook de begraafplaatsen in Amsterdam. Hieronder vindt u ze, in alfabetische volgorde:

Begraafplaatsen in Amsterdam


Begraafplaats Buitenveldert
Fred. Roeskestraat 103, Amsterdam Zuid
Begraafplaats Schellingwoude
Wijkergouw 6, Amsterdam Noord
Begraafplaats St. Barbara
Spaarndammerdijk 312, Amsterdam West
Begraafplaats Vredenhof
Haarlemmerweg 367, Amsterdam West
Begraafplaats Zeeburg
Valentijnkade 124, Amsterdam Oost
De Nieuwe Noorder
Buikslotermeerdijk 83, Amsterdam Noord
De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126, Amsterdam Watergraafsmeer
Westgaarde
Ookmeerweg 273, Amsterdam West
Zorgvlied
Amsteldijk 273, Amsterdam Zuid

Crematoria in Amsterdam


De Nieuwe Noorder
Buikslotermeerdijk 83, Amsterdam Noord
De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126, Amsterdam Watergraafsmeer
Westgaarde
Ookmeerweg 273, Amsterdam West
Zorgvlied
Amsteldijk 273, Amsterdam Zuid

De juiste uitvaart locatie kiezen


Op al deze locaties is Dageraad Uitvaartverzorging actief. Dankzij onze ervaring op deze plekken, begrijpen we de mogelijkheden en capaciteit als geen ander. Wanneer u met Rashida Alberts spreekt, neemt zij al uw zorgen uit handen.
De zorgen over wat en hoe alles geregeld moet worden. U hoeft slechts uw wensen kenbaar te maken, en zij zal ervoor zorgen dat deze worden omgezet in een passende uitvaartceremonie.

Ieder crematorium in Amsterdam is uniek


Elk van de vier bovengenoemde crematoria in Amsterdam heeft een unieke uitstraling en biedt een andere ervaring.
Laat me u meenemen op basis van mijn ervaring:

De Nieuwe Noorder Amsterdam


Dit gemeentelijke crematorium en begraafplaats gelegen in Amsterdam Noord biedt een prachtige aula met ramen aan drie zijden. Dit is de enige aula op deze locatie. In deze aula is er gelegenheid voor ongeveer 100 personen om afscheid te nemen. Vanuit hier kijkt u uit op een serene vijver en de begraafplaats. De eenden zwemmen rustig rond, en u ziet bezoekers langslopen. Het is een contrast dat het leven in perspectief plaatst. In de aula nemen we afscheid, terwijl het leven daarbuiten doorgaat.
Aan het einde van de plechtigheid krijgen alle aanwezigen de kans om afscheid te nemen, voordat ze worden begeleid naar de condoleanceruimte/koffiekamer. Deze ruimte bevindt zich in een ander gebouw. Als directe naaste heeft u zelfs de mogelijkheid om uw dierbare tot aan de deuren van de gesloten crematieruimte te begeleiden, een laatste kleine wandeling in de buitenlucht.
Naar de website

De Nieuwe Ooster Amsterdam


Dit gemeentelijke crematorium en begraafplaats in Amsterdam Oost straalt sereniteit uit. Bij de poort wordt u verwelkomd door een medewerker die al uw vragen kan beantwoorden, zelfs over grafplaatsen. Maar ook over de grafmogelijkheden.
De Nieuwe Ooster heeft twee aula's. In de grote aula kunnen maximaal 100 mensen plaatsnemen. Hier wordt de kist aan het einde van de dienst omhoog geheven, het zogenaamde hemelen, terwijl u en uw gasten aanwezig zijn. Sommigen ervaren dit als iets magisch, een symbolische reis naar de hemel. Na dit ritueel sluiten de deuren waar de kist met uw dierbare stond, en gaat de nazit van de plechtigheid verder in de koffiekamer.
U heeft de keuze om ook het laatste stukje van dit proces bij te wonen, maar het is begrijpelijk als u dit liever niet doet. De één ervaart dat als beladen en de ander heeft het gevoel hun dierbare niet alleen te willen laten bij dat allerlaatste stukje. Het zijn persoonlijke keuzes, en er is geen goed of fout. Het gaat hier om gevoel. Het gevoel om het beste te doen voor u en uw dierbare
Naar de website

Westgaarde Amsterdam


Dit prachtige crematorium is te vinden in Amsterdam West. Westgaarde is een grote locatie. Deze accommodatie heeft zowel de mogelijkheid tot begraven als cremeren. Westgaarde heeft twee ovens. Een aantal jaar geleden was de ovenruimte onder het gebouw, maar na de verbouwing is de ovenruimte op gelijke hoogte als alle andere ruimtes.
Westgaarde heeft drie aula’s. De Vondel; dat is de grootste aula. Hier kunnen makkelijk 150 mensen de uitvaartplechtigheid bijwonen. Deze aula wordt vaak gebruikt bij multiculturele uitvaarten. Daarnaast is er ook een kleinere aula genaamd Bredero. Deze aula is geschikt voor ongeveer 50 personen. Mocht het gezelschap nog intiemer zijn dan heeft crematorium Westgaarde de familieaula.
De familieaula is voorzien van een eigen aangrenzende koffiekamer. Deze aula is speciaal voor de kleinere uitvaarten tot maximaal 15 personen. Het is bij Westgaarde altijd mogelijk om uw dierbare naar de ovenruimte te begeleiden om nog een laatste moment van afscheid te nemen daarna uw gasten begroeten in de condoleanceruimte.
Naar de website

Zorgvliet Amsterdam


Last but not least hebben we crematorium en begraafplaats Zorgvliet. Deze luxe locatie ligt in het Zuiden van Amsterdam, maar is een onderdeel van de gemeente Amstelveen. Deze mooie locatie heeft een aula voor een afscheidsplechtigheid. In de aula is er voor 80 mensen een zitplaats. Komen er toch meer mensen? Geen probleem. Er is voor ongeveer 60 personen een staanplaats mogelijkheid. Naast de aula kent Crematorium Zorgvliet ook ’t Chalet. Dat is een kleine opbaarlocatie voor ongeveer 25 personen. Hier kan u, uw laatste afscheid nemen.
Het bijzondere gebouw waar de daadwerkelijke crematie zal plaatsvinden heeft de naam Crematorion gekregen. Het crematorion staat op de begraafplaats. U kan dus nog letterlijk een laatste wandeling met z’n allen maken. Bij het crematorion is het echte fysieke afscheid.
Naar de website

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213

Telefoon: 06 814 85 213
E-mail: info@dedageraad-uitvaartverzorging.nl
Uitvaart aanvragen