Crematie Lelystad


Alles dat u moet weten over een crematie in Lelystad


Elke inwoner van Lelystad kent het crematorium Ölandhorst. Op de meeste rouwkaarten en overlijdensberichten wordt de locatie benoemd. Dat is ook niet zo gek want dit is het enige crematorium in de groene hoofdstad van Flevoland. Zoek je verder dan kom je al snel uit in Almere.

Algemene begraafplaats Lelystad


Vlak naast het crematorium ligt de algemene begraafplaats Lelystad. Nee, het is geen begraafplaats van het uitvaartcentrum. De algemene begraafplaats is eigendom van de gemeente Lelystad. Uiteraard is het wel mogelijk om uw afscheidsplechtigheid voorafgaand aan de begrafenis in het uitvaartcentrum Ölandhorst vorm te geven.
De begraafplaats kent diverse graven. De algemene graven en de particuliere graven. Naast deze twee mogelijkheden. Heeft de begraafplaats ook een speciaal gedeelte voor de islamitische graven en de kindergraven. Voor meer informatie mag u altijd een bericht sturen naar info@dedageraad-uitvaartverzorging.nl.

Rashida Alberts staat voor u klaar


Het crematorium ligt aan de rand van het bos. Het is een bijzondere plek die warm is aangekleed. Vanaf het moment dat u daar binnenstapt probeert het personeel u het gevoel te geven dat u echt welkom bent. De gastdame zal u begeleiden naar de familiekamer waar u nog even tot rust kan komen. En ik, als uw uitvaartleider, zal ervoor zorgen dat alles naar wens verloopt.
Samen met het personeel zorg ik ervoor dat de bloemen, foto’s, kaarsen en overige persoonlijke bezittingen op de juiste plek staan. En met persoonlijke bezittingen bedoel ik niet alleen de kleine spullen. Er is zelf de mogelijkheid om de auto(’s) van uw dierbare achter de glazen pui te parkeren.
Het uitzicht op het stalenpaardje tijdens de uitvaart geeft net die persoonlijke touch. In goed overleg heb ik deze wens vaker mogen vervullen. Hoe mooi is het dat iemands grote liefde op vier wielen ook een plekje krijgt tijdens de ceremonie. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Rashida zal hier haar uiterste best voor doen. Altijd opzoek naar een passende oplossing en zorgt ervoor dat er aan de kleinste details gedacht is.

Even de tijd alleen


Voordat het echte afscheid gaat beginnen, mag u als eerste de aula betreden. U heeft dan heel even de tijd alleen. Een moment van rust en het moment om te aarden. Probeer aanwezig te zijn in het nu. Dit is ook het moment, voor de spirituele onder ons, om de ruimte aan te voelen.
Het uitzicht vanuit de aula is adembenemend. De rust van de natuur met uitzicht op het bos en een lange stille laan met hier en daar lichtval tussen de boven. Soms met een beetje geluk loopt er zelf een hert of huppelt er een haas voorbij.

Ölandhorst Lelystad


Ölandhorst biedt de mogelijkheid om afscheid te nemen in een intieme zetting voor ongeveer 20 personen. Niet iedereen wil dat er veel genodigden komen naar de uitvaart. Daar heeft deze prachtige locatie in Lelystad rekening mee gehouden. Deze kleinere ruimte is geschikt voor een officiële zetting, maar het is ook mogelijk om letterlijk om uw dierbare heen te zitten.
Op deze locatie is Rashida Alberts regelmatig te vinden. Met haar jarenlange ervaring weet zij u goed te adviseren over een pad van meer mogelijkheden als het aankomt op afscheid nemen in Lelystad.

Naar de crematieruimte


In goed overleg met de uitvaartverzorger mogen een paar mensen, van de familie, mee naar de crematieruimte. Het personeel zal daar uitleggen wat er gaat gebeuren. U mag uw dierbare daarheen begeleiden en afscheid nemen.
Zowel de uitvaartleider als het personeel zal op gepaste afstand aanwezig zijn in de ruimte. Wij weten hoe belangrijk het is dat u deze laatste paar minuten samen heeft. Want het volgende is iets waar niemand op zit te wachten, maar wat wel moet gebeuren. Het opstarten van het crematieproces. U, als nabestaande, mag zien hoe het proces gestart wordt, maar mocht u twijfelen dan adviseren wij u om hier niet bij aanwezig te zijn.
Het blijven allemaal gevoelige keuzes. Keuzes waar u een hekel aan heeft en liever niet mee geconfronteerd wordt. Keuzes die een uitvaart/ afscheid, persoonlijk en uniek maken.

Een uitvaart wordt steeds persoonlijker


Wist u dat een uitvaart bijvoorbeeld ook in uw tuin, boot, huiskamer, voetbalveld of plaatselijke bar gehouden kan worden? Nabestaanden denken vaak dat een aula gehuurd moet worden omdat iedereen dat doet. Een uitvaart wordt steeds persoonlijker.
Ons hele leven zijn wij opzoek naar onszelf. Wat maakt ons nou echt wie we zijn? Is dat de kleding die wij kiezen aan te trekken of de hobby’s die wij uitoefenen? En hoe breng je al deze verschillende aspecten samen tot een mooie ceremonie.
Bespreek dit met de uitvaartverzorger. Het is begrijpelijk dat u op een gegeven moment het overzicht verliest. En wordt opgeslokt in wat moet en wat mag. Geef uw wensen aan en zij denkt graag met u mee naar een passende ceremonie. Zodat u later kan terugkijken met een tevreden gevoel. Uiteindelijk is een afscheidsceremonie een laatste eerbetoon aan uw dierbare.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon en e-mail


Stuur een bericht of bel bij overlijden direct met: 06 814 85 213

Telefoon: 06 814 85 213
E-mail: info@dedageraad-uitvaartverzorging.nl
Uitvaart aanvragen